Sätt att slappna av på efter en lång natt på jobbet

 2016-03-30    17:03:00   By:JONNIEJONSSON.COM
 
 
Som alla som jobbar natt vet, så kan dessa slags nattskift ofta vara extremt uttröttande, och det kan vara väldigt svårt att slappna av och varva ned när man kommer hem efter långa nattskift. Det finns ett antal jobb som kräver nattarbete, exempelvis som brandman, polis, säkerhetsvakt, byggarbetare, lagerarbetare, och många fler.
 
Det är förstås väldigt viktigt att lära sig hur man slappnar av efter att man lagt hela natten på att jobba så hårt, och för de flesta av oss är det helt enkelt omöjligt att komma hem och bara lägga sig direkt. Precis som med ett dagsjobb så är det viktigt att låta hjärnan stänga av lite så att du kan varva ned efter att du lagt så många timmar på att jobba, så de här tipsen kan säkert hjälpa dig en hel del.
 
Några av de enklaste men samtidigt mest effektiva sättet att varva ned på
 
När du kommer hem på morgonen efter nattskiftet så finns det ett antal saker du kan göra för att varva ned lättare. En sak som många gör efter ett nattskift är att lägga upp fötterna och sänka ned sig i en god bok eller läsa de senaste nyheterna som du kan köpa på vägen hem. Det är ett jättebra sätt att slapppa av hjärnan från jobbsaker ett tag, och istället snabbt komma in i ett lugnt läge.
 
En annan sak som du kan göra för att varva ned är att köra ett par rundor på spelsidor som erbjuder bättre odds, vilket gör att du kan ha lite kul, slappna av, och kanske till och med ha chansen att vinna lite pengar. Sidor som Betway är spelsajter som erbjuder förbättrade odds och där kan du vinna på alla slags sporter inklusive fotboll, tennis, NBA, och mer. Du kan göra allt det här i din tablet eller på din smartphone, vilket innebär att du kan slappna av med fötterna i sängen och ha kul medan du bettar på dina favoritsporter och -lag.
 
En del gillar att komma hem efter en lång natts jobb och krypa ned i sängen med en film på sovrums-TVn eller på deras platta eller smartphone. Det här kan du tjäna dubbelt på då det dels hjälper dig slappna av samtidigt som det också blir lättare att somna just för att du slappnar av. Försök att undvika att göra något alltför actionfyllt då det faktiskt kan ge den motsatta effekten, vilket innebär att det kan bli än svårare att somna.
 
Alla dessa metoder kan hjälpa oss att slappna av efter ett långt nattskift, och det är viktigt att komma ihåg det om man precis börjat med den typen av skift och vill invänja sig till rutinerna.
Huset.

Natt 2/3

 2016-03-26    20:38:35   By:JONNIEJONSSON.COM
Nu va man ombytt o klar o strax e de dax att Knalla upp på avdelningen och styra upp arbetet. En timma mindre att jobba inatt o de passar mig utmärkt. Känner mig lite trött o sliten. Blir trött bara jag tänker på att arbeta. Tror att det snart e dax att pensionera sig.
Huset.

Glad Påsk

 2016-03-26    15:16:52   By:JONNIEJONSSON.COM
Ja då va man vaken igen. En del super sig fulla och käkar en massa god påskmat. En annan tillbringar sin vakna tid på jobbet denna påsken. Kanske inte så roligt, men livet är inte alltid så jävla roligt, som bekant.

Sitter här med min kaffekopp och kikar runt på nätet. Försöker samtidigt att få hjärnan att öppna sin dagliga verksamhet, känner att de e ganska svårt idag, får nog hälla i mig lite mer kaffe....

2 nätter kvar att avverka denna helgen, enda fördelen med detta är att det e ganska bra betalt att jobba under storhelger. 
Huset.

Tiden står stilla

 2016-03-23    15:05:38   By:JONNIEJONSSON.COM
Ja detta va då en märklig dag, känns verkligen som om tiden står stilla. fattar ingenting. gör massor av saker för att få tiden till att gå, men nje då då har det bara gått nån minut sen sist? Fattar absolut ingenting.
 
Har precis varit ute en sväng med lilla Knutan som tillbringat dagen och natten med sin Farbror Jonsson, Bilden visar en mycket trött liten Knut igår kväll. Och ikväll så e de bort en sväng till RFSL och kolla läget. Ja vi får hoppas att tiden går lite fortare. Ska bara hälla i mig en kopp kaffe och sen e det in i Duschen och göra sig vacker...
 
Vi kanske hörs lite senare :)
Huset.

Morgon igen

 2016-03-21    08:44:14   By:JONNIEJONSSON.COM
Hallå och godmorgon. Då va man vaken efter en lång och skön natt i sin älskade säng. Känner mig riktigt utvilad, något som är ganska ovanligt att jag gör när jag vaknar. Idag blir det en lugn och harmonisk dag. Ska eventuellt ta och dammsuga bilen. Men mer än så blir det inte. En dag i slapphetens tecken.

Bilden nedan visar hur Bängan nya klädsel blev. Är riktigt nöjd :) nu en kopp kaffe så att hjärnan kan öppna sin dagliga verksamhet.
Huset.

Tjallååå

 2016-03-20    15:46:18   By:JONNIEJONSSON.COM

Hallå bloggen. Ja då va man hemma igen efter en underbar dag tillsammans med barnbarnen på simskolan. Nu blir det en kopp kaffe. 
Och sen ska jag gå ner i garaget och kolla på när Bängan får ny inredning. Nya stolar o säten.
De gamla e ganska raddiga och så kan vi ju såklart inte ha de. Nya inredningen är röd / grå... Kommer bli så tjusigt så...
Huset.

Gossetrollet på besök

 2016-03-18    08:56:28   By:JONNIEJONSSON.COM
Godmorgon. Sovit riktigt gott, så gott att jag inte hörde klockan ringa imorse. Och detta innebar att lilla Gossen blev levererad istället för att jag hämtade honom. Nu blir det lite Gos med lilla Wiggo som ska umgås med Farfar ett par timmar idag...
Huset.

helloo

 2016-03-17    14:14:37   By:JONNIEJONSSON.COM
Jaha då kan jag informera om att Jonsson är frisk som en nötkärna. Trevligt när Läkaren säger. Ja du är ju inte överviktig och de märks att du tränar regelbundet, haha tänk om de ändå vore så.
Nu blir det en runda till RFSL för lite administrativt arbete. ..
Huset.

Blogginlägg Nr 4138

 2016-03-16    15:40:49   By:JONNIEJONSSON.COM
 
Jaha då va det dax för ännu ett litet blogginlägg, har blivit skitdålig på att uppdatera, tänker inte säga att jag ska bättra mig, eftersom jag har annat o göra ibland än att blogga.
Igår var jag på årsmöte, blev invald som Suppleant i Halmstad Prides styrelse, känns bra och tror att detta kommer att bli kanon.

Därefter så blev det ett nattpass, och nu äntligen är jag långledig i 9 nätter, känner att jag har förtjänat detta, och tänker njuta varenda sekund av ledigheten.
Ikväll blir det bort till RFSL och träffa lite trevligt folk.
Nje och just nu så sitter jag här halvnaken och dricker kaffe och väntar på att tvätten skall bli klar.

Ja precis som vanligt, ett väldigt ointressant blogginlägg är publicerat...

Huset.

En trött Vovve

 2016-03-11    03:26:50   By:JONNIEJONSSON.COM
Nu e det snart morgon. Detta innebär att Knutans första arbetspass på mitt jobb e avklarat och att vi äntligen får krypa ner i sängen. Lilla gossen har skött sig exemplariskt hela natten. Märks att han har jobbat i vården förr.
Huset.

Natt 2 av 2

 2016-03-10    15:55:00   By:JONNIEJONSSON.COM
 
Hallåå bloggen, ja då va natt 1 av 2 avklarad, sista natten idag o sen e jag ledig över helgen :)
Inatt ska Hunden Knut Von Trapp följa med och jobba, har har tjatat så och nu tänkte jag att han äntligen ska få följa med för att se hur det hela fungerar. Knut e ju van att jobba natt inom vården, Men han har ju aldrig varit med sin Farbror Jonsson o jobbat, så vi får hoppas att Knutan e lika lydig som han brukar när han jobbar med sin pappa.
 
Nu blir det en kopp kaffe, sen ska jag fixa lite med tvättberget, så sakta har börjat växa...
Huset.

Hallåå bloggen

 2016-03-09    12:18:27   By:JONNIEJONSSON.COM
Har som vanligt varit väldigt dålig på att blogga, har helt enkelt ingen isperation till detta.
Men ja va ska dagens inlägg handla om ?
Jo i månader så har Parkeringsdäcket härhemma översvämmats av Lastbilar, och husvagnar, på kvällar e det en helt jävla omöjligt att få en parkeringsplats.
 
Nyfiken som man är så är det över 10 avställda personbilar som inte rullat en meter på ett par månader.
Självklart har Jonsson tagit tag i detta och ringt och skvallrat till hyresvärden för att påtala detta,
 
Och idag kryllade det av Securitasvakter på parkeringen :) nu kanske det äntligen blir lite ordning och reda.
Huset.

Walk in closet

 2016-03-04    15:57:12   By:JONNIEJONSSON.COM
Då va min nya Garderob färdig. Nu e de bara en större spegel som ska införskaffas.
Nu slipper mina kläder trängas i min lilla garderob.
Huset.

Jobbhelg

 2016-03-04    11:34:40   By:JONNIEJONSSON.COM
 
Hallåå, ja då va det Fredag, 9 dagars ledighet är över, och nu e det dax att jobba helgen. Hade gärna varit ledig ett tag till, har så mycket att göra att det känns som om jag inte riktigt hinner med.

Fram till jag börjar jobba kl.21 så e planerna på att bara ta det lugnt, krypa ner i min goa soffa under ett varmt och gott täcke och stanna därunder till det e dax att rulla till jobbet.

Vill ha lite semester nu känner jag...
Huset.

Hellooo Världen

 2016-03-01    15:14:37   By:JONNIEJONSSON.COM
Jaha då va man hemma igen efter en trevlig dag i Ullared med Uffebuffe :)
Nu blir det lite kaffe, sen skall jag packa upp dagens shoppingfynd...
 
Huset.

Shopping på G

 2016-03-01    07:52:34   By:JONNIEJONSSON.COM
Då va det morgon igen, hemskt va natten ska gå fort när man sover som bäst.
Har precis intagit en kopp kaffe, och känner att hjärnan börjar vakna till liv.

 

Inte vanligt för min del att ställa klockan för att komma upp, men idag ska nämligen jag och Uffebuffe bege oss till Gekås för att shoppa loss lite. O Gekås kan jag aldrig få nog av, har varit där 2 gånger den senaste månaden.

Nu blir det ännu mera kaffe, vi höres lite senare...

Huset.