Jonnie Jonssons Blogg Jonnie Jonssons Blogg - Sätt att slappna av på efter en lång natt på jobbet

Sätt att slappna av på efter en lång natt på jobbet

 
 
Som alla som jobbar natt vet, så kan dessa slags nattskift ofta vara extremt uttröttande, och det kan vara väldigt svårt att slappna av och varva ned när man kommer hem efter långa nattskift. Det finns ett antal jobb som kräver nattarbete, exempelvis som brandman, polis, säkerhetsvakt, byggarbetare, lagerarbetare, och många fler.
 
Det är förstås väldigt viktigt att lära sig hur man slappnar av efter att man lagt hela natten på att jobba så hårt, och för de flesta av oss är det helt enkelt omöjligt att komma hem och bara lägga sig direkt. Precis som med ett dagsjobb så är det viktigt att låta hjärnan stänga av lite så att du kan varva ned efter att du lagt så många timmar på att jobba, så de här tipsen kan säkert hjälpa dig en hel del.
 
Några av de enklaste men samtidigt mest effektiva sättet att varva ned på
 
När du kommer hem på morgonen efter nattskiftet så finns det ett antal saker du kan göra för att varva ned lättare. En sak som många gör efter ett nattskift är att lägga upp fötterna och sänka ned sig i en god bok eller läsa de senaste nyheterna som du kan köpa på vägen hem. Det är ett jättebra sätt att slapppa av hjärnan från jobbsaker ett tag, och istället snabbt komma in i ett lugnt läge.
 
En annan sak som du kan göra för att varva ned är att köra ett par rundor på spelsidor som erbjuder bättre odds, vilket gör att du kan ha lite kul, slappna av, och kanske till och med ha chansen att vinna lite pengar. Sidor som Betway är spelsajter som erbjuder förbättrade odds och där kan du vinna på alla slags sporter inklusive fotboll, tennis, NBA, och mer. Du kan göra allt det här i din tablet eller på din smartphone, vilket innebär att du kan slappna av med fötterna i sängen och ha kul medan du bettar på dina favoritsporter och -lag.
 
En del gillar att komma hem efter en lång natts jobb och krypa ned i sängen med en film på sovrums-TVn eller på deras platta eller smartphone. Det här kan du tjäna dubbelt på då det dels hjälper dig slappna av samtidigt som det också blir lättare att somna just för att du slappnar av. Försök att undvika att göra något alltför actionfyllt då det faktiskt kan ge den motsatta effekten, vilket innebär att det kan bli än svårare att somna.
 
Alla dessa metoder kan hjälpa oss att slappna av efter ett långt nattskift, och det är viktigt att komma ihåg det om man precis börjat med den typen av skift och vill invänja sig till rutinerna.

Kommentarer:

1 Julia:

Fast njae, där vill jag inte riktigt hålla med dig. Som undersköterska med tidigare erfarenheter av nattjobb rekommenderar jag inte alls någon typ av aktivitet framför någon skärm för att varva ner. Ljuset från skärmen gör dig inte bara piggare och får svårigheter att somna, utan skapar även en negativ inverkan på sömnen. Förbered sovrummet kvällen innan genom att exempelvis låta fönstret vara öppet så rummet blir svalt och se till att det är mörkt i rummet när du går och lägger dig. Att sova under dygnets ljusa timmar är inte alltid det lättaste.
Kände jag mig någorlunda pigg när jag kom hem efter mina nattpass så tog jag en kopp te innan jag hoppade i säng. Lite varmt i magen ger en lugnande känsla.
Ha det bra!

Kommentera här: