Rent vatten

 
För oss här i Sverige är det nästan en självklarhet att vi får rent vatten ur våra kranar, men så ser det ju tyvärr inte ut i resten av världen, en del tvingas dricka smutsigt vatten med massor av bakterier, något som gör att sjukdomar sprids mm, tänkte berätta om när jag och Pajjas var i Turkiet, tänkte inte så mycket på de där med vattnet, men vi visste ju att man inte ska dricka ut kranarna på hotellet.
 
Så vi köpte vatten på flaska. det vi inte hade en tanke på var att grönsaker, sallad mm, inte var så bra att äta, då salladen var sköljd med deras vatten. Detta fick vi bittert erfara när vi efter 3 dagar drabbas av magsjuka, som inte var av denna värld.
 
Men som sagt nu lever vi i Sverige och oftast kan vi lita på att vårt vatten är bra grejer som kommunen har stenkoll på. men visst det har ju hänt att vårt vatten blir förorenat, jag bor i lägenhet och tror att jag kan vara ganska säker på att mitt vatten är välkontrollerat, men hade jag bott i hus och haft en egen brunn, vem har hand om detta då, ja nojig som jag e så hade jag haft stenkoll och gjort regelbundna vattenkontroller
 
Och hade jag nu flyttat så att jag hade fått en egen brunn så hade jag införskaffat mig något som säkerställer att mitt vatten e okej.

Kommentera här: