Jonnie Jonssons Blogg Jonnie Jonssons Blogg - Snart, Fattiga Januari

Snart, Fattiga Januari

Snart är det Jul igen, och då känns skönt att alla Julklapparna är färdiga för detta året och nu kan man bara koppla av och glömma bort all julstress. Men att handla Julklappar är oftast en dyr historia tyvärr. Då är det såklart bra om man har något sparande, för att bekosta alla julklappsinköpen med november och december lönen är ju inte så kul plus att då blir oftast januari en väldigt fattig månad. Det finns många sätt att spara pengar på, ett av sätten är att sluta röka. Jag slutade den 24 November och har redan sparat in 259 cigaretter till ett värde av 749 kronor. Men även om man nu inte röker och kan spara in i den ändan så är det ju bra om man har ett så kallat buffert sparande. Alltid bra att ha om man får oförutsatta utgifter, kan vara allt ifrån en punktering på bilen, eller en räkning man inte riktigt hade räknat med. Då känns det bra att kunna nalla ifrån ett sparkonto.

Men sen kan det ju såklart komma ännu större utgifter som man kanske inte riktigt kan eller hunnit spara ihop till. Går bilen sönder, ja då är det inte lika roligt att tömma alla sina konton och sen känna sig fattig. Då kan det vara bättre om man kan om man kan låna pengar istället

Och då är det alltid bra att det finns aktörer som är villiga att låna ut en slant utan att ta skyhöga räntor.Men hur som helst att ha ett sparande och en slant på banken gör att man känner sig lite tryggare om något händer som man inte hade räknat med.

 

Kommentera här: