Jonnie Jonssons Blogg Jonnie Jonssons Blogg - Sverige - Ett fantastiskt land

Sverige - Ett fantastiskt land

 

Det där med vår miljö är en ganska viktig fråga, man märker ju att klimatet har påverkats ganska mycket. Kan ju bara titta på Maj månad som har varit varmare än i Thailand här i Sverige. Känns kanske inte riktigt normalt för att vara i detta landet.
Men alla utsläpp påverkar ju såklart vår miljö och vårt klimat till det negativa. I Sverige har vi en ganska stark Miljörätt och en bra miljölagstiftning och miljöbalken berör alla typer av miljöpåverkan. Så visst är det tur att det finns lagar som håller koll på oss. Och det kanske är just därför som sverige har rena fina badvatten, rena åar och sjöar med ett ganska friskt djur och växtliv. Sverige är ett jättefint land om man jämför med många andra länder som inte har samma koll på sin miljö.

Läser ganska ofta nu tycker jag om att våra djur påverkas av allt som vi kastar i naturen, och då framförallt plast. Läste bland annat om en liten säl som dog för att han hade käkat massor av platspåsar, ska det vara såhär? Nej det klart att det inte ska, alla måste ta sitt ansvar.
Så varför förstöra vår natur och miljö som våra barn och barnbarn ska leva i?

 

Kommentera här: