Jonnie Jonssons Blogg Jonnie Jonssons Blogg - Katthotell i Motorn?

Katthotell i Motorn?

 

I Mitt liv kan de mest märkliga saker hända, och nu har det sålart hänt en konstig sak igen. Igår när jag skulle åka och handla så tänkte jag när jag backade ur garaget att jag ska nog kolla oljan och vattnet i bilen. Öppnar lilla motorhuven och ser då fullt med katthår, ja eller rättare sagt stora bollar av katthår?
Ser sen ännu mer katthår när jag tittar lite längre ner i motorn. Men INGEN katt så tur var!!!

Så jag antar att de små liven söker varme i mitt motorutrymme, och ja de hade de väl gärna fått göra de små liven, men problemet är om jag kör iväg, så ligger dom liksom där, nej så kan vi minsann inte ha det. Och eftersom jag inte vet hur man tätar ett motorutrymme på en bil så får det helt enkelt bli på det andra sättet istället. Täta garaget så att dessa söta små saker inte kan komma in.

Mitt Garage är en stor gallerbur, med öppning där nere på ca 10 cm, tänker att jag får börja med att täta detta, vet inte med vad, men ska rulla bort och se om jag hitar nått hönsnät eller något som man kan sätta upp. Sen får vi se om detta räcker för att hålla alla värmesuktande katter borta ifrån min bilmotor, funkar inte det så är det bara att täta däruppe oxså, ca 15 cm. Ja nu har man ju minsann fått lite att göra.

Så någon dag under veckan, så blir det att köra bort till Biltema och kolla vad de har för nät som kan fungera. Tycker såklart synd om dessa små rackare som fryser, och de hade ju gärna fått sova i just min motor, men tänk om de skadar sig, det kan jag inte leva med.

Bilder kommer såklart på detta lilla projektet så fort som det är klart. Men just nu är det 5 minusgrader ute och tänker inte frysa ihjäl. Får väl öppna huven och kolla varje dag fram till detta är fixat :)


Kommentera här: