Jonnie Jonssons Blogg Jonnie Jonssons Blogg - Höga höjder

Höga höjder

 

När jag jobbade som fönsterputsare för ett par år sedan så krävdes det en hel del jobb på höga höjder, vi var bl.a på renhållningsstationen och tvättade deras sk. skyskrapa. Här var det inte möjligt att använda stegar eftersom höjden var ca 35-40 meter upp i luften. Utan det var bara möjligt att göra detta med liftar, i en lift eller i en arbetsplattform på hjul som styrdes via korgen.

För att få använda liftar i arbete så krävs det att man går en liftutbildning så att man kan få ett Certifikat som ger en behörighet för att arbeta med liftar, detta behöver man för att använda lift i sitt arbete, och det är ju ganska bra att det krävs, så att man vet hur man ska arbeta på ett säkert sätt högt uppe i luften. Tyckte att det var ett rätt spännande arbete, men absolut inget jag vill göra igen.

Mitt liftkort har nyligen gått ut, tror de gäller i 5 år, och egentligen borde man kanske förnya det, men eftersom jag inte längre jobbar som fönsterputsare så känns det inte som om jag har någon användning för det längre, och skulle man byta jobb och få behov av det igen, så kan man ju ta det ganska lätt igen. Nuförtiden kan man ju göra det online på nätet, det kunde man minsann inte när jag tog mitt.

Tror även mitt certifikat för höga höjd jobb har gått ut, eller som det så flott heter "fallskyddsutbildning"

 

Kommentera här: